+30.6977406592 info@artonpolishing.gr

faq

Γιατί να επιλέξω την Art on Polishing;

 Η Art on Polishing έχει ως πρωταρχικό στόχο τη σωστή ενημέρωση του πελάτη. Πάντα προτείνουμε στον πελάτη διαφορετικές μεθόδους και προϊόντα, έτσι ώστε να επιλέξει τη μέθοδο που θα του δώσει το επιθυμητό ποιοτικό αποτέλεσμα, στην πιο συμφέρουσα τιμή.

 Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για επιδιορθώσεις όπως κόλλες, στόκοι, ρητίνες, κ.ά., έχουν επιλεχθεί μέσα από μια πληθώρα παρόμοιων προϊόντων, για να πληρούν απόλυτα τις απαιτήσεις κάθε εφαρμογής και να εγγυώνται ένα άριστο και μόνιμο αποτέλεσμα.

 Η Art on Polishing χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και μεθόδους φυσικού γυαλίσματος μαρμάρων, μωσαϊκών κ.ά. μόνο με διαμάντια, χωρίς τη χρήση χημικών προσθέτων όπως οξαλικά, κρυσταλλοποίηση, κεριά κ.ά. Τα δάπεδα που δημιουργούν τα μηχανήματα μας είναι τα πιο επίπεδα και τα πιο γυαλισμένα στον χώρο. Το γυάλισμα φτάνει το επίπεδο του καθρέφτη (πιστοποιημένο με μηχάνημα που μετράει το γυάλισμα) κι αντέχει περισσότερο, επειδή γυαλίζουμε φυσικά με διαμάντια το ίδιο το μάρμαρο, μωσαϊκό κ.ά. και δε γυαλίζει το χημικό πρόσθετο πάνω από μια ελάχιστα γυαλισμένη επιφάνεια.

Μπορείτε να δείτε το απόλυτα επίπεδο δάπεδο και το τέλειο γυάλισμα στο βίντεο Γυάλισμα Μαρμάρων από την Art on Polishing.

 Προστατεύουμε τις επιφάνειες από νερό, λεκέδες κ.ά με κορυφαία αδιαβροχοποιητικά προϊόντα εμποτισμού. Τα προϊόντα αδιαβροχοποίησης που χρησιμοποιούμε δεν είναι "απλώς επώνυμα", αλλά είναι πιστοποιημένα από διεθνή εργαστήρια και παρέχουν προστασία για πολλά χρόνια. Οι ποσότητες αδιαβροχοποίησης που εφαρμόζουμε, είναι πάντα οι απαιτούμενες για ένα άριστο αποτέλεσμα. Παρέχουμε μέχρι 15 χρόνια εγγύηση για το προϊόν και την εφαρμογή της αδιαβροχοποίησης.

 Τέλος, σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να απαξιώσουμε τις υπηρεσίες αρκετών συναδέλφων μας, που είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονα μηχανήματα, εργάζονται με ευσυνειδησία και πραγματικά προσφέρουν στο χώρο. Στην ιστοσελίδα μας, προσπαθούμε να ενημερώσουμε για τις δικές μας μεθόδους και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν και όχι να απαξιώσουμε την δουλειά και τις μεθόδους των συναδέλφων μας.

Το μάρμαρο μου έχει σπασίματα και έχει ξεκολλήσει. Μπορεί να διορθωθεί;

Επιδιόρθωση Μαρμάρων και Στοκάρισμα σε μάρμαρα, μωσαϊκά, γρανίτες. Αποκατάσταση σε σπασίματα, σκασμένους αρμούς, ρωγμές, αποκολλημένα πλακίδια (κούφια μάρμαρα).

Βεβαίως και μπορεί να διορθωθεί και στις δυο περιπτώσεις. Υπάρχουν τεχνικές και προϊόντα σήμερα, που εγγυώνται τη μόνιμη αποκατάσταση (για όσο θα υπάρχει το μάρμαρο, μωσαϊκό κλπ.). Σταθεροποιούμε το δάπεδο σας, στοκάρουμε τα σπασίματα και τις τρύπες με ειδικό στόκο στο ίδιο χρώμα (δε θα ξεχωρίζει καθόλου). Τα υλικά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι κορυφαία παγκοσμίως. Επισκευάζουμε το δάπεδο, τρίβουμε, γυαλίζουμε το μάρμαρο και κάνουμε αδιαβροχοποίηση.


Πατήστε να δείτε επιδιόρθωση και αποκατάσταση σπασιμάτων και ξεκολλημένων μαρμάρων.

Το μάρμαρο ή το μωσαϊκό μου έχει τρύπες. Μπορεί να διορθωθεί?

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να ακολουθήσουμε ειδική διαδικασία επισκευής του δαπέδου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποκατάστασης με εκπληκτικά αποτελέσματα. Έχουμε 100% επιτυχία με την αποκατάσταση να είναι μόνιμη, να μην επηρεάζεται από το χρόνο, τη ζέστη και την υγρασία.

 

Πατήστε εδώ να δείτε ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΜΕ ΤΡΥΠΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΡΙΨΙΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΗ.


Πατήστε να δείτε επιδιόρθωση και αποκατάσταση μαρμάρου με τρύπες.

 

Μια τέτοια επιδιόρθωση απαιτεί τεχνογνωσία, εξειδίκευση και χρήση ειδικών υλικών επιδιόρθωσης, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα τέλεια αποτελέσματα επιδιόρθωσης των μαρμάρων με τρύπες, οφείλονται και στα διαφορετικά μηχανήματα και διαμάντια που χρησιμοποιούμε. Τα μηχανήματα μας δεν παράγουν κραδασμούς, αφού δεν τρέμουν κατά το τρίψιμο με τα διαμάντια που χρησιμοποιούμε. Το αναφέρουμε αυτό επειδή, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει, είτε παλιές μηχανές που τρίβουν με πέτρες και παράγουν πολλούς κραδασμούς, είτε να χρησιμοποιήσει μηχανήματα που χρησιμοποιούν διαμάντια και παράγουν επίσης αρκετούς κραδασμούς και, να έχει τα αποτελέσματα που μπορείτε να δείτε, τόσο στην άριστη επιδιόρθωση στις τρύπες σε ποσοστό πάνω από 99%, όσο και στο επίπεδο τρίψιμο, με τέλειο γυάλισμα. Ο συνδυασμός, ακατάλληλου υλικού στοκαρίσματος (που δεν είναι εξειδικευμένο πραγματικά για μάρμαρο), μηχανημάτων που παράγουν πολλούς κραδασμούς κατά το τρίψιμο και γυάλισμα με χρήση οξαλικού οξέος και κρυσταλλοποίησης, μειώνει σε μεγάλο ποσοστό την επιτυχία της διαδικασίας. Ειδικά το γυάλισμα με οξαλικό οξύ (σε οποιαδήποτε μορφή) και η χρήση κρυσταλλοποίησης με σύρμα, τις περισσότερες φορές "ξηλώνει" και "χαλάει" το στοκάρισμα. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα, επειδή χρησιμοποιούμε, διαφορετικά μηχανήματα που δεν παράγουν κραδασμούς και μόνο διαμάντια για το γυάλισμα, που δεν επηρεάζουν το στοκάρισμα.

Θα βρείτε πολλούς που ισχυρίζονται ότι ειδικοί σε τέτοιες επιδιορθώσεις. Φυσικά και υπάρχουν πραγματικά εξειδικευμένα συνεργεία, με αξιόλογα αποτελέσματα που αντέχουν στο χρόνο, αλλά οι περισσότεροι που μπορεί να βρει κανείς, χρησιμοποιούν ακατάληλα υλικά για τέτοιες επιδιορθώσεις (άσχετα με το τι λένε οι ίδιοι ή οι εταιρείες που τα πουλάνε), τα εφαρμόζουν με λάθος τρόπο, χρησιμοποιούν ακατάλληλα μηχανήματα για τρίψιμο κ.ά.

Πριν επιλέξετε κάποιον τεχνίτη ή συνεργείο, δείτε από κοντά δουλειά του ή ζητήστε του να δείτε κάποιο ζωντανό βίντεο με παρόμοια επιδιόρθωση. Η παρουσιάση επιδιόρθωσης, αποκατάστασης και γυαλίσματος με φωτογραφίες, τις περισσότερες φορές είναι προϊόν επεξεργασίας (οι φωτογραφίες βελτιώνονται πολύ εύκολα). 

 

 

Να κάνω νερόλουστρο ή κρυσταλλοποίηση στο μάρμαρο και το μωσαϊκό μου;

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟΛΟΥΣΤΡΟ ΜΑΡΜΑΡΩΝ, ΜΩΣΑΙΚΩΝ κ.ά. ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΜΑΡΜΑΡΑ, ΜΩΣΑΙΚΑ, ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ κ.ά. ; ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ART ΟΝ POLISHING

 

Νερόλουστρο με παραδοσιακές μηχανές που χρησιμοποιούν πέτρες.

Οι παλιότερες τεχνικές λείανσης (τριψίματος) και στίλβωσης (γυαλίσματος) μαρμάρων, μωσαϊκών, γρανιτών κ.ά., μέχρι πριν 30 χρόνια, με τις παραδοσιακές μηχανές που χρησιμοποιούσαν πέτρες, γινόταν σχεδόν πάντα χωρίς τη χρήση νερού (ξηρά τριβή). Στη συνέχεια, άλλαξε η διαδικασία, αρχικά το τρίψιμο γινόταν μέχρι ένα σημείο χωρίς νερό (ξηρά τριβή, τα πρώτα χοντρά νούμερα πέτρας, που κάνουν σκόνη),ενώ το υπόλοιπο τρίψιμο (τα υπόλοιπα πιο λεπτά νούμερα πέτρας), γινόταν με τη χρήση νερού, μια τεχνική που είναι γνωστή στο ευρύ κοινό ως νερόλουστρα μαρμάρων. Το τελικό αποτέλεσμα μετά το νερόλουστρο με πέτρες, είναι στην καλύτερη περίπτωση, μια ελαφρώς γυαλισμένη επιφάνεια ( σε ποσοστό πάνω από 95%, λόγω κακής τεχνικής κατάρτισης των τεχνιτών, η επιφάνεια μετά το νερόλουστρο με πέτρες, είναι εντελώς ματ, με έντονες σβουριές από τα μηχανήματα, με γραμμές από κακό τρίψιμο, με κατεστραμμένες άτριφτες γωνίες κ.ά.). Τα νερόλουστρα βέβαια, δηλαδή η τεχνική τριψίματος μέχρι ένα σημείο, δεν είναι τεχνική που μπορεί να δώσει γυάλισμα ποιότητας και για το λόγο αυτό, μετά τα νερόλουστρα, τα μάρμαρα, μωσαϊκά, μαρμαρίνες κ.ά. γυαλίζονται με χημικά πρόσθετα, δηλαδή με εφαρμογή οξαλικού οξέως, κεριών, κρυσταλλοποίησης κ.ά. Επομένως, τα νερόλουστρα μαρμάρων με πέτρες, αφορούσαν και αφορούν το τρίψιμο και όχι το τελικό γυάλισμα. Αυτή η τεχνική, ξηρά τριβή χωρίς χρήση νερού στα πρώτα, χοντρά νούμερα,  στη συνέχεια τα νερόλουστρα μαρμάρων με πέτρες για το τρίψιμο της επιφάνειας και στο τέλος γυάλισμα με χρήση οξαλικού οξέως, κεριών και κρυσταλλοποίησης, εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα από πολλούς τεχνίτες.

Τα μειονεκτήματα της τεχνικής με παλιές μηχανές που δουλεύουν με πέτρες είναι: δεν κάνουν σωστό επίπεδο τρίψιμο (φαίνονται έντονα κύματα, κοιλότητες), αφήνουν πολύ συχνά σημάδια από το τρίψιμο, μπορούν να κάψουν τα μάρμαρα (να αφήσουν στρόγγυλα σημάδια που δεν φεύγουν με κανένα τρόπο), δεν μπορούν να τρίψουν κοντά στις άκρες, δημιουργούν πάρα πολλούς κραδασμούς, δεν έχουν μεγάλη παραγωγή κ.ά.

Σεβόμαστε την δουλειά, το μεράκι και την εμπειρία των τεχνιτών που χρησιμοποιούν παλιές μηχανές και πέτρες, αλλά δυστυχώς, σήμερα αυτές οι τεχνικές θεωρούνται ξεπερασμένες. Ελάχιστοι είναι οι αξιόλογοι τεχνίτες που γνωρίζουν πως να τρίψουν και να γυαλίσουν σωστά, έστω και με χημικά πρόσθετα όπως οξαλικό οξύ, κεριά, κρυσταλλοποίηση κ.ά.

 

Νερόλουστρα με μηχανήματα που χρησιμοποιούν διαμάντια.

Κάνοντας κάποιος την σχετική έρευνα αγοράς, μπορεί να διαβάσει και να ακούσει, για νέους τρόπους γυαλίσματος με διαμάντια και νέα μηχανήματα, διαμαντομηχανές, διαμαντονερόλουστρα, σύγκριση γυαλίσματος τεχνικών με πέτρες και διαμάντια κ.ά.

Θα ήταν καλό να γνωρίζεται ότι τα μηχανήματα που τρίβουν με διαμάντια χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό από το 1985, άσχετα που στην Ελλάδα τα ανακαλύψαμε, επίσημα το 2005. Ανήκαμε στα πρώτα συνεργεία που χρησιμοποίησαν τα μηχανήματα με διαμάντια, που σχεδόν μονοπωλούν την Ελληνική αγορά. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα με διαμάντια που σχεδόν μονοπωλούν την ελληνική αγορά, δε μας ικανοποίησαν. Δεν ικανοποιηθήκαμε από το τρίψιμο και την επιπεδοποίηση των επιφανειών (οι επιφάνειες παρουσιάζουν έντονα "κύματα"), την παλιά τεχνολογία διαμαντιών, την παραγωγή κραδασμών (φυσικά λιγότεροι κραδασμοί και τρέμουλο σε σχέση με τις παλιές παραδοσιακές μηχανές, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν) κ.ά. Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε τα υπόλοιπα μηχανήματα που χρησιμοποιούν διαμάντια, με τον χειρισμό ενός σωστά καταρτισμένου τεχνίτη, επιτυγχάνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Από το 2006, χρησιμοποιούμε πιο σύγχρονα και πιο άρτια μηχανήματα, που έχουν μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, τα οποία φέραμε από το εξωτερικό (μέχρι σήμερα δεν αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα). Τα μηχανήματα μας κάνουν πολύ καλύτερο τρίψιμο, δημιουργούν σχεδόν απόλυτα επίπεδη τελική επιφάνεια (χωρίς κύματα, όταν τρίβουμε από την αρχή την επιφάνεια) κι έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν στις ανάγκες του δαπέδου με μάρμαρο, γρανίτη, μωσαϊκό, σκυρόδεμα  (βάρος, αυξομείωση στροφών, χρήση νέων τεχνολογιών διαμαντιών κ.ά.). Μπορείτε να δείτε τη διαφορά τριψίματος και γυαλίσματος, μέσω Φωτογραφιών και Βίντεο,  στην ενότητα ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ή πατώντας ΕΔΩ  ή ΕΔΩ .

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τα μηχανήματα που δουλεύουν με διαμάντια, χρησιμοποιούν από την αρχή έως το τέλος νερό (νερόλουστρα με διαμάντια ή διαμαντονερόλουστρα) προετοιμάζουν καλύτερα και πιο γρήγορα την επιφάνεια για το τελικό γυάλισμα (συγκρινόμενα με τις παλιές παραδοσιακές μηχανές που χρησιμοποιούν πέτρες, άσχετα με το τι λένε διάφοροι σχετικά με το αντίθετο). Ουσιαστικά όμως, το τρίψιμο με διαμάντια γίνεται μέχρι ένα σημείο και όχι μέχρι το τέλος, με την τελική επιφάνεια να είναι μια ελάχιστα γυαλισμένη επιφάνεια με αρκετά σημάδια τριψίματος (μετά το τρίψιμο με διαμάντια). Το τελικό γυάλισμα και σε αυτή την περίπτωση (όπως και με τις παλιές παραδοσιακές μηχανές με πέτρες), γίνεται ΠΑΝΤΑ με χημικά πρόσθετα, με τη χρήση οξαλικού οξέως, κεριών, κρυσταλλοποίησης κ.ά. Δεν πρόκειται συνεπώς για γυάλισμα με διαμάντια, αλλά για τρίψιμο με διαμάντια μέχρι ένα σημείο και γυάλισμα με χημικά πρόσθετα, και σε αυτή την περίπτωση.

Το τελικό αποτέλεσμα γυαλίσματος, οφείλετε στα χημικά πρόσθετα και πόσο ικανός είναι ο τεχνίτης να τα εφαρμόσει σωστά. Έτσι υπάρχουν τεχνίτες με παλιές παραδοσιακές μηχανές (είναι ελάχιστοι οι αξιόλογοι βέβαια), που κάνουν πολύ καλύτερα γυαλίσματα από τεχνίτες που έχουν μηχανήματα με διαμάντια και δε γνωρίζουν να γυαλίσουν αξιόλογα με χημικά πρόσθετα που χρησιμοποιούν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, υπάρχουν συνεργεία με διαμαντομηχανές, που επιτυγχάνουν μέτρια αποτέλεσμα γυαλίσματος, όπως υπάρχουν και συνεργεία με διαμαντομηχανές που επιτυγχάνουν πολύ καλά και αξιόλογα αποτελέσματα γυαλίσματος με χημικά πρόσθετα.

 

Τί ειναι η κρυσταλλοποίηση ; Γιατί και που εφαρμόζεται ;  

Κάνοντας την σχετική έρευνα αγοράς, θα διαβάσετε και θα ακούσετε διάφορα για την κρυσταλλοποίηση: ότι είναι μια πολύ καλή μέθοδος γυαλίσματος, που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, δίνει λάμψη, αντοχή στο γυάλισμα, προστατεύει από λεκέδες, ότι κατά την εφαρμογή της γίνεται χημική αντίδραση με το μάρμαρο κ.ά. Φυσικά και τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Η κρυσταλλοποίηση είναι κατά βάση κεριά και άλλα γυαλιστικά, που με τη χρήση ειδικού σύρματος ή τσόχας, ζεσταίνονται και "κολλάνε" πάνω στην επιφάνεια και, δε συμβαίνει καμία αντίδραση με το μάρμαρο κατά την εφαρμογή της. Είναι παρόμοιο υλικό με τις αλοιφές γυαλίσματος αυτοκινήτων, με λίγο διαφορετική σύνθεση (λεπτότερα κεριά). Έχει μικρότερη αντοχή, σε σχέση με τις δικές μας μεθόδους γυαλίσματος και το γυάλισμα είναι σε κάθε περίπτωση υποδεέστερο και σχεδόν πάντα, πολύ λιγότερο.

Οι βασικοί λόγοι που χρησιμοποιείται η Κρυσταλλοποίηση είναι: α) οι τεχνίτες δε γνωρίζουν κάποιο άλλο τρόπο να γυαλίσουν κάπως αξιόλογα, αν όχι σε όλα τα πετρώματα, τουλάχιστον σε πετρώματα που δε γυαλίζουν με άλλες τεχνικές,  β) το κερί που περιέχει η κρυσταλλοποίηση, καλύπτει πολλές ατέλειες του κακού τριψίματος, συγκαλύπτει τις άτριφτες γωνίες και άκρες (που κιτρινίζουν και μαυρίζουν σε δυο χρόνια), γ) είναι πολύ γρήγορη σαν διαδικασία και, δ) έχει ελάχιστο κόστος. Οι περισσότεροι τεχνίτες βέβαια, λένε διάφορα και υποστηρίζουν την κρυσταλλοποίηση, γιατί δε γνωρίζουν κάποιο άλλο τρόπο να γυαλίσουν αξιόλογα. Απλώς αυτά που σας λένε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτή η τεχνική έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται από τις σοβαρές εταιρείες στο εξωτερικό, εδώ και 20 χρόνια.

 

Τι περιλαμβάνει η δική μας τεχνική και τι διαφορές παρουσιάζει με τις παραπάνω τεχνικές;

Η δική μας τεχνική περιλαμβάνει τρίψιμο και γυάλισμα με διαφορετικά μηχανήματα και μόνο με πιο σύγχρονα διαμάντια. Τα διαμάντια που χρησιμοποιούμε είναι πραγματικά τελευταίας τεχνολογίας, δουλεύουν με νερό και δεν παράγεται σκόνη σε καμία φάση της διαδικασίας. Το γυάλισμα σε μάρμαρα, μωσαϊκά, μαρμαρίνες γίνεται φυσικά, μόνο με τη χρήση νερού και διαμαντιών και όχι με τη χρήση χημικών προσθέτων. Ουσιαστικά, γυαλίζουν τα ίδια τα μάρμαρα, μωσαϊκά, μαρμαρίνες κ.ά. και όχι το χημικό πρόσθετο (κεριά, κρυσταλλοποίηση) πάνω από μια ελάχιστα γυαλισμένη επιφάνεια. Τα μηχανήματα σε συνδυασμό με τα διαμάντια και τα υλικά αδιαβροχοποίησης (προστασία από λεκέδες) που χρησιμοποιούμε, δημιουργούν απόλυτα επίπεδα, τέλεια γυαλισμένα και πολύ καλύτερα προστατευμένα από λεκέδες δάπεδα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η τεχνική τριψίματος εξ' ολοκλήρου με διαμάντια, από την αρχή εώς το τέλος, έχοντας τέτοια φανταστικά αποτελέσματα, σαν τα δικά μας, δεν εφαρμόζεται από κανένα άλλο συνεργείο στην Ελλάδα. Όλα τα συνεργεία στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν χημικά πρόσθετα για το τελικό γυάλισμα, όπως οξαλικό οξύ, κεριά και κρυσταλλοποιήσεις.

Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια, ότι υπάρχουν και κάποια συστήματα γυαλίσματος με τσόχες που περιέχουν διαμάντια και χρησιμοποιούνται κυρίως από συνεργεία καθαρισμού. Τα συστήματα αυτά είναι σχεδιασμένα για διατήρηση ενός ελάχιστου γυαλίσματος σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους (σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, εμπορικά κέντρα κ.ά.). Γνωρίζουμε αυτά τα συστήματα από το 2006, επειδή η εταιρεία παραγωγής των μηχανημάτων μας τα χρησιμοποίησε πρώτη για τόνωση και διατήρηση ενός ελάχιστου γυαλίσματος σε επαγγελματικούς χώρους. Μέχρι σήμερα, έχουμε δοκιμάσει αρκετά τέτοια συστήματα γυαλίσματος, χωρίς να έχουμε μείνει, σε καμία περίπτωση, ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

 

Μπορείτε να δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο με εργασίες γυαλίσματος στην ενότητα ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ.

Το μάρμαρο μου έχει λεκιάσει. Μπορώ να αφαιρέσω τους λεκέδες; Θα φύγουν τελείως;

Καθαρισμός Μαρμάρων και Καθάρισμα σε Μάρμαρα, Μωσαϊκά, Γρανίτες από Λεκέδες όπως λάδι, σκουριά, γκράφιτι (graffiti), , κρασί, μπογιές, στίγματα πολυκαιρίας κ.ά.

 

Υπάρχουν κάποια καθαριστικά λεκέδων στην αγορά που μπορεί να απαλύνουν ή να αφαιρέσουν τελείως τους λεκέδες σε γυαλισμένα μάρμαρα, μωσαϊκά, γρανίτες κ.ά. με μια απλή εφαρμογή. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) σε μεγάλη συγκέντρωση. Στο εμπόριο τα βρίσκουμε συνήθως με την ονομασία “ΠΕΝΙΤΡΟΛ”, μια παράφραση της εμπορικής χημικής ονομασίας των σκευασμάτων υπεροξειδίου του υδρογόνου, που είναι “ΠΕΡΙΝΤΡΟΛ”.

Οι δύσκολοι λεκέδες, που έχουν παραμείνει για μεγάλο διάστημα, απαιτούν πιο σύνθετη διαδικασία για να εξαλειφθούν. Υπάρχουν πολλές σύγχρονες τεχνικές που μπορούν να αφαιρέσουν χρόνιους και δύσκολους λεκέδες. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

 

Λεκέδες και Θαμπάδες από Ποτά

 

Πολλοί μπερδεύουν τους λεκέδες στα μάρμαρα με την καταστροφή του γυαλίσματος σε μια περιοχή μαρμάρου από την πτώση κάποιου υγρού, λεμονιού, ξυδιού κ.ά.

 

Πρώτα απ´ όλα, καλό είναι να διευκρινίσουμε τι είναι η Αδιαβροχοποίηση. Η Αδιαβροχοποίηση είναι μια τεχνική προστασίας των Μαρμάρων, Μωσαικών, Γρανιτών, Πλακιδίων κλπ από συχνούς λεκέδες όπως φαγητό, κρασί, μελάνι κ.ά. Τα μάρμαρα που έχουν αδιαβροχοποιηθεί συντηρούνται για περισσότερο χρονικό διάστημα και ευκολότερα.

 

Συνήθως τα μάρμαρα, είναι γυαλισμένα με παλιότερες τεχνικές και δεν είναι αδιαβροχοποιημένα (αξιόλογα αδιαβροχοποιητικά κυκλοφορούν τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ τα περισσότερα αδιαβροχοποιητικά στην αγορά αντέχουν 1-3 χρόνια το πολύ). Οι παλιότερες τεχνικές γυαλίσματος περιλαμβάνουν τρίψιμο με νερό και πέτρες (νερόλουστρο) και γυάλισμα με οξαλικό και ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΟΙΗΣΗ, δηλαδή γυάλισμα με ΚΕΡΙΑ (το νερόλουστρο αφορά το τρίψιμο και όχι το γυάλισμα, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι). Λόγω του κεριού που περιέχει η κρυσταλλοποίηση, δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή αδιαβροχοποιητικού υγρού, δηλαδή προστασίας από λεκέδες. Έτσι, οι επιφάνειες που γυαλίζονται με ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΟΙΗΣΗ είναι ευπαθείς στα ποτά, στο φαγητό και γενικά σε καθημερινούς λεκέδες. 


Σε μάρμαρα γυαλισμένα με κρυσταλλοποίηση ή σε αγυάλιστα μάρμαρα (ματ, αντικέ, αμμοβολισμένα κ.ά.) που δεν έχουν αδιαβροχοποιηθεί (προστατευτεί από λεκέδες ή εφαρμόστηκε ακατάλληλο προϊόν που δεν προστατεύει πραγματικά), όταν πέσει κρασί, λικέρ κ.ά. εμφανίζουν αμέσως λεκέδες-θαμπάδες από το χρώμα του ποτού και τις περισσότερες φορές, καταστρέφεται και το γυάλισμα. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται εφαρμογή χημικών, τριψιμο-γυάλισμα με διαμάντια (νέα τεχνική) και Αδιαβροχοποίηση (προστασία από λεκέδες). 

 

Αν το ποτό δεν περιέχει πολύ δραστικά οξέα (τα περισσότερα κρασιά, λικέρ, ουίσκι, λεύκα ποτά σκέτα κ.ά.) και το μάρμαρο είναι αδιαβροχοποιημένο, δεν πρόκειται να χαλάσει το γυάλισμα ούτε να εμφανιστεί κάποιος λεκές. 


Αν το ποτό περιέχει αρκετά και δραστικά οξέα όπως ελάχιστα πεπαλαιωμένα κρασιά, κοκτέιλ ποτών που περιέχουν λεμόνι, πορτοκάλι και γενικά χυμούς φρούτων (έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε οξέα), το μάρμαρο και θα λεκιάσει και θα καταστραφεί το γυάλισμα του. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται εφαρμογή εξειδικευμένων χημικών και τριψιμο-γυάλισμα με διαμάντια και αδιαβροχοποίηση. Να τονίσουμε ότι η αδιαβροχοποίηση των μαρμάρων, ακόμα και με πολύ καλά προϊόντα, δεν προστατεύει από χυμούς λεμονιού, πορτοκαλιού, ποτά που περιέχουν οξέα, πολύ δραστικά αλκαλικά διάλυματα κ.ά.

 

Γενικότερα, το τρίψιμο & γυάλισμα με διαμάντια, είναι μια πολύ γρήγορη και προσιτή διαδικασία (δεν είναι ακριβότερη σε σχέση με παλιότερες τεχνικές), χωρίς σκόνη και μυρωδιές (η νέα τεχνική αναφέρεται στο Γυάλισμα με διαμάντια και όχι στο τρίψιμο χωρίς σκόνη, αυτό είναι κάτι που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια).

Νέες μέθοδοι τριψίματος με διαμάντια. Πoιον τρόπο γυαλίσματος να επιλέξω;

Νερόλουστρα – Διαμαντονερόλουστρα – Γυάλισμα με Τσόχες -  Οξαλικά - Κρυσταλλοποίηση;

Πραγματικά υπάρχουν πολλές μέθοδοι και πολλοί τεχνίτες που μιλούν για νέες τεχνολογίες. Πριν αποφασίστε ποιον τρόπο να επιλέξετε, καλό θα ήταν να διαβάσετε τις σχετικές πληροφορίες. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας.

Καλό είναι να διαβάσετε τις πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στην προηγούμενη ερώτηση: Να κάνω νερόλουστρο ή κρυσταλλοποίηση στο μάρμα ή το μωσαϊκό μου;

 

Μπορείτε να δείτε Βίντεο με δουλειές μας πατώντας πάνω στους παρακάτω συνδέσμους

Βίντεο Νο1: Δείτε τη διαφορά του γυαλίσματος μας σε ένα από τα πιο δύσκολα Μάρμαρα, πράσινο Verde Rajasthan

Βίντεο Νο2: Δείτε το τέλειο γυάλισμα και την πλήρη επιδιόρθωση σε παλιό δάπεδο με τρύπες

 

Πατήστε να μάθετε περισσότερα: Γυάλισμα Μαρμάρων, Μωσαϊκών Νερόλουστρο, Κρυσταλλοποίηση, Τρίψιμο με Διαμάντια, Φυσικό και Οικολογικό Γυάλισμα κ.ά.

Γυάλισμα Μαρμάρων, Μωσαϊκών Νερόλουστρο, Κρυσταλλοποίηση, Τρίψιμο με Διαμάντια, Φυσικό και Οικολογικό Γυάλισμα κ.ά

Έχει σχέση η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων με την κρυσταλλοποίηση μαρμάρων;

Όχι, δεν έχει καμία σχέση. Η αδιαβροχοποίηση είναι μια διαδικασία προστασίας φυσικών ή τεχνητών υλικών και βοηθάει, λύνοντας πολλά προβλήματα, αν είναι καλής ποιότητας κι αν εφαρμοστεί σωστά.

Πατήστε εδώ να μάθετε περισσότερα Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρου, Φυσικών-Τεχνητών Υλικών - Προστασία από Λεκέδες.

 

Η κρυσταλλοποίηση μαρμάρων, μωσαϊκών κ.ά. είναι μια παλιά, ξεπερασμένη μέθοδος γυαλίσματος. Κατά την εφαρμογή των υγρών κρυσταλλοποίησης, δημιουργούμε μια επιφανειακή κρούστα από κεριά, σιλικόνη και έλαια, κάτι σαν τις αλοιφές γυαλίσματος που περνάμε στα αυτοκίνητα. Συνήθως οι τεχνίτες που εφαρμόζουν κρυσταλλοποίηση μαρμάρων, μωσαϊκών κ.ά. ισχυρίζονται ότι προστατεύει, δημιουργεί γυάλισμα ποιότητας, δίνει αντοχή στην επιφάνεια που εφαρμόζετε κ.ά. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και στην πραγματικότητα, έχει αντίθετα αποτελέσματα. Η κρυσταλλοποίηση δε δίνει επιπλέον αντοχή του γυαλίσματος στο χρόνο και πρέπει να επανεφαρμόζεται σε σύντομο διάστημα (το πολύ δύο έτη) για να παραμείνει "γυαλισμένη" η επιφάνεια, καθιστώντας έτσι τη μέθοδο αυτή μακροπρόθεσμα μη συμφέρουσα. Δεν παρέχει κανενός είδους προστασία απο λεκέδες (στην πραγματικότητα λεκιάζει με το παραμικρό) και γλιστράει επικίνδυνα. Το λυπηρό είναι ότι οι περισσότεροι τεχνίτες εφαρμόζουν κρυσταλλοποίηση, είτε γιατί δε γνωρίζουν κάποιο άλλο τρόπο γυαλίσματος, είτε για να μειώσουν το κόστος εργασίας και υλικών, λόγοι που έχουν οδηγήσει στην απαξίωση του μαρμάρου ως υλικό.

Πατήστε να μάθετε για τις δικές μας μεθόδους γυαλίσματος  Φυσικό Γυάλισμα Μαρμάρου Μόνο με Διαμάντια χωρίς Οξαλικά και Κρυσταλλοποίηση.

Τα πλακάκια στο μπάνιο ή σε εξωτερικούς χώρους γλιστρούν επικίνδυνα. Υπάρχει λύση;

 

Υπάρχουν πολλά είδη πλακιδίων: επισμαλτωμένα, γρανιτοπλακάκια, λεία ματ, ανάγλυφα, ανάγλυφα ματ κ.ά. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλα τα είδη πλακιδίων, ακόμη και τα ματ και τα ανάγλυφα, γλιστρούν επικίνδυνα όταν βραχούν.

 

Ανάλογα με το είδος και την ποιότητα τους, μπορούμε να εφαρμόσουμε εξειδικευμένες λύσεις αντιολίσθησης. Σε χώρους με πλακίδια που υπάρχει χρήση νερού όπως μπάνια, βεράντες, εισόδους, εξωτερικούς χώρους, σκάλες κ.ά. το πρόβλημα είναι εντονότερο. Στις πιο πάνω περιπτώσεις, η Art on Polishing εφαρμόζει πιστοποιημένες λύσεις αντιολίσθησης.

Πρέπει να αδιαβροχοποιήσω τις επιφάνειες μου από μάρμαρο,μωσαϊκό,τσιμέντο,σοβά, κ.ά.;

Τα φυσικά και τεχνητά πετρώματα θα πρέπει να αδιαβροχοποιούνται. Είναι πολύ σημαντικό να είναι προστατευμένη η επιφάνεια μας, επειδή μικροατυχήματα με λεκέδες, δυστυχώς συμβαίνουν συνέχεια. Οι χρήσεις των υλικών αδιαβροχοποιήσεων είναι τόσες πολλές, που πραγματικά θα εκπλαγείτε.  Είναι πολλοί οι πελάτες μας, που δεν επέλεξαν να κάνουν αδιαβροχοποίηση και το μετάνιωσαν.

 Η αδιαβροχοποίηση δεν είναι μια απλή διαδικασία, απαιτεί εξειδίκευση και τεχνογνωσία. Πριν αποφασίσετε αν θα κάνετε ή όχι αδιαβροχοποίηση, θα ήταν καλό να πάρετε επιπλέον πληροφορίες.

 Πατήστε να μάθετε περισσότερα για την Αδιαβροχοποίηση Μαρμάρου, Φυσικών-Τεχνητών Υλικών - Προστασία από Λεκέδες.

Για να απαλλαγώ από υγρασίες, να προτιμήσω εποξικά υλικά ή αδιαβροχοποίηση εμποτισμού;

Εξαρτάται από την εφαρμογή, τον επιθυμητό χρόνο προστασίας και φυσικά το κόστος. Η αδιαβροχοποίηση με υλικά εμποτισμού πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιούμε) και η προστασία της μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική και πολύ οικονομική. Για μόνιμη στεγανοποίηση και προστασία από οξέα, χημικά κ.ά., σε απαιτητικές εφαρμογές, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εποξικά προϊόντα.

 

Πατήστε να μάθετε περισσότερα για τις Εποξικές Εφαρμογές.

Γυάλισμα μαρμάρων και μωσαϊκών με τσόχες διαμαντιών. Αξίζει να την επιλέξω;

Τα τελευταία χρόνια, έχει έρθει και στην Ελλάδα η μέθοδος αποκατάστασης γυαλίσματος ήδη τριμμένων μαρμάρων (φρεσκάρισμα), με τσόχες που περιέχουν διαμάντια. Οι τσόχες  εφαρμόζονται κάτω από παρκετέζες και παρκετέζες πολλών στροφών (high speed). Τη μέθοδο αυτή υιοθέτησε πρώτη παγκοσμίως, η εταιρεία παραγωγής των μηχανημάτων μας και την ακολούθησαν πολλές άλλες. Από το 2006 έχουμε δοκιμάσει αρκετές από αυτές τις μεθόδους και το τελικό αποτέλεσμα, δε μας ικανοποίησε για πολλούς λόγους. Όπως συστήνουν οι εταιρείες παραγωγής τους, οι μέθοδοι αυτές, εφαρμόζονται για συντήρηση γυαλίσματος ή αποκατάσταση γυαλίσματος σε ήδη γυαλισμένες επιφάνειες. Η μέθοδος γυαλίσματος με τσόχες, δεν κάνει σωστό, επίπεδο τρίψιμο του δαπέδου και δεν αφαιρεί τις γρατσουνιές και τα σημάδια χρήσης. Το τελικό γυάλισμα που μας δίνει αυτή η μέθοδος, είναι τελείως επιφανειακό, μοιάζει σαν ψεύτικο, δεν έχει καθαρότητα, βάθος κι έχει ελάχιστη αντοχή στο χρόνο. Και σε αυτή την μέθοδο, είναι απαραίτητη η χρήση χημικών προσθέτων όπως οξαλικά, υγρά κρυσταλλοποίησης, κεριά κ.ά. για να δώσουμε ικανοποιητικότερο γυάλισμα.

 

 Πατήστε να μάθετε για τις δικές μας μεθόδους γυαλίσματος  Φυσικό Γυάλισμα Μαρμάρου Μόνο με Διαμάντια χωρίς Οξαλικά και Κρυσταλλοποίηση.

Μπορούν να γυαλιστούν δάπεδα που συνδυάζουν μάρμαρο και φυσικό γρανίτη;

Φυσικά και μπορούν να γυαλιστούν με τα μηχανήματα μας, χρησιμοποιώντας ειδικά διαμάντια, διαφορετικά από αυτά χρησιμοποιούνται για το τρίψιμο και γυάλισμα μαρμάρου.

Ο γρανίτης μπορεί να ξαναγυαλιστεί;

Ο γρανίτης είναι πολύ διαφορετικό φυσικό πέτρωμα από το μάρμαρο. Έχει επικρατήσει η άποψη ότι δε μπορούμε να γυαλίσουμε γρανιτένιες επιφάνειες, επειδή οι περισσότεροι τεχνίτες μέχρι σήμερα, προσπαθούσαν να γυαλίσουν τον γρανίτη όπως το μάρμαρο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο γρανίτης μπορεί να γυαλίσει, χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές με διαμάντια. Το κόστος του γυαλίσματος γρανίτη είναι σχεδόν τετραπλάσιο σε σχέση με το κόστος του γυαλίσματος μαρμάρου.

 Το τελικό γυάλισμα που μπορούμε να επιτύχουμε σε γρανίτη, είναι καλύτερο του εργοστασιακού. Έχουμε γυαλίσει με τα μηχανήματα μας, δείγματα φυσικών γρανιτών, σε διάφορες ποιότητες γυαλίσματος.

Είναι ο γρανίτης καρκινογόνος και κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους;

Άρθρο της “HELLENIC GRANITE Co”:

 

Επειδή συχνά ακούμε τις «κατευθυνόμενες» και κατά κανόνα «ιδιοτελείς» φήμες που συνδέουν τα γρανιτικά πετρώματα με ύπαρξη ραδιενέργειας, θεωρούμε σκόπιμο να διαλύσουμε τις σχετικές διαδόσεις, με μερικές απλές διευκρινήσεις και επισημάνσεις.


Η εκπομπή ραδιενέργειας από όλα ανεξαιρέτως τα φυσικά και τεχνητά υλικά, είναι μια φυσική διαδικασία που σχετίζεται με το ιστορικό γένεσης και κατασκευής των κάθε λογής πετρωμάτων και υλικών. Σε καμιά περίπτωση δεν συνδέεται εκλεκτικότερα με τους γρανίτες, περισσότερο από ότι μπορεί να συνδέεται με τα μάρμαρα, τα χαλαζιακά υλικά, τα κεραμικά υλικά, τα τούβλα, τους σοβάδες ή τα συστατικά του σκυροδέματος, υλικά που όλα τους, δυνητικά μπορούν να εκπέμπουν υψηλά ποσοστά ραδιενεργού ακτινοβολίας αν δεν έχουν ελεγχθεί σχετικά.


Κατά συνέπεια υπάρχουν αυστηροί Ελληνικοί και Διεθνείς κανονισμοί που καθορίζουν τα ανώτατα επιτρεπόμενα ποσοστά εκπομπής για τα δομικά υλικά γενικά, και όχι βέβαια ιδιαίτερα για τους γρανίτες, μια και δεν συντρέχει τέτοιος λόγος. Το σύνολο των γρανιτών που ευρέως κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά απέχουν μακράν από τα καθορισμένα όρια, όπως άλλωστε βεβαιώνουν τα σχετικά πιστοποιητικά έγκυρων Διεθνών και Ελληνικών εργαστηρίων, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων. Κάποιοι Ρωσικοί και Ουκρανικοί γρανίτες στους οποίους έχουν ανιχνευθεί υψηλά ποσοστά, και οι οποίοι ευθύνονται πιθανόν για την κυκλοφορία των σχετικών φημών, δεν έχουν εισαχθεί ποτέ στην χώρα μας.


Να σημειώσουμε τέλος ότι η χρήση των γρανιτών σε όλη την Δυτική Ευρώπη είναι ευρύτατη (υπερδεκαπλάσια αναλογικά, από την χρήση στην Ελλάδα) και διαρκώς αυξανόμενη. Αυτό το διαπιστώνει κανείς από την πρώτη του επίσκεψη σε αυτές (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, κ.ά.), από την στιγμή που πατάει το πόδι του στα αεροδρόμιά τους, μέχρι που διαμένει στα ξενοδοχεία, που επισκέπτεται τα εμπορικά κέντρα, που συνωστίζεται σε μνημεία ή εκκλησίες, ή που τυχαίνει να βρεθεί σε οικίες κατοίκων όπου ο γρανίτης αποτελεί το καύχημα του σπιτιού στην κουζίνα και το μπάνιο. Και όλοι μας γνωρίζουμε την αυστηρότητα των ελέγχων και της εφαρμογής των κανονισμών σε αυτές τις χώρες. Σε ορισμένες μάλιστα, μια και οι γρανίτες είναι το μοναδικό σκληρό πέτρωμα που επικρατεί παντού, ολόκληρες πόλεις είναι φτιαγμένες επάνω σε αυτούς, ενώ χρησιμοποιούνται ευρύτατα, όχι μόνο σε διακοσμητικές χρήσεις, αλλά τόσο στα σκυροδέματα και την κατασκευή δομικών λίθων, όσο και στην οδοποιία και τις μεγάλες κατασκευές.

Πηγή : “HELLENIC GRANITE Co”